Puede realizarnos cualquier consulta en: centreortopedicclot@gmail.com

Puede realizarnos cualquier consulta relacionada con el mundo de la ortopedia y la podología en:
info@ortopediaclot.com o 93 265 18 12
Intentaremos responder lo más rápidamente posible.

jueves, 14 de abril de 2011

Ergonomia de l’estudiant, consells per estalviar problemes de salut.



La vida de l’estudiant pot ser més dura del que sembla. La unió de diverses activitats, en ambients, sovint, no perfectament adaptats, i durant jornades sovint llargues, pot donar lloc a una sèrie de problemes concrets, especialment dolors d’esquena, contractures i tendinitis.

Per tal d’evitar el desenvolupament d’aquests problemes, donarem una sèrie de recomanacions bàsiques dirigides a l’estudiant:


POSTURA GENERAL:

1.     Has de recolzar l’esquena amb fermesa contra el respatller de la cadira.
2.     Quan seguis, evita que hi hagi un espai entre la part baixa de l’esquena i el respatller. Si cal, pots fer servir un coixí per millorar el recolzament a la zona lumbar.
3.     Has de mantindre el coll, l’esquena i els talons alineats.
4.     La taula, haurà d’estar situada a prop de la cadira, de forma que no calgui inclinar-se gaire endavant per escriure, llegir...
5.     Procura tenir tota la planta del peu recolzada a terra quan estiguis assegut.
6.     La cadira ha d’estar graduada de forma que els genolls quedin flexionats a 90º
7.     Mira de repartir el teu pes i moure`t de tant en tant si has de passar molt temps assegut.
8.     Si has d’estudiar durant hores, un coixí t’ajudarà a repartir el pes i mantindre una postura correcta.


A L’ORDINADOR

1.     Procura seure tal com s’indica a l’apartat anterior.
2.     El monitor ha d’estar a  l’alçada dels ulls i no has de necessitar girar el cap per mirar-ho.
3.     Els teus colzes han d’estar a prop del teu cos formant un angle de 90º amb l’avantbraç. És convenient que la cadira disposi de recolzabraços.
4.     La taula ha de ser prou àmplia com per que es pugui escriure i fer servir el ratolí amb els avantbraços recolzats.
5.     No facis servir l’ordinador portàtil al llit. Hi ha un elevat risc de lesions.

ANANT A ESTUDIAR I ESTUDIANT:

1.     Per cuidar l’esquena és millor una motxilla que una cartera (de les que pengen només d’una espatlla). Tot i això, si fas servir una cartera tipus “bandolera” , procura portar-la creuada. La motxilla ideal hauria de tenir un bon encoixinat a les espatlles, un cinturó a la zona abdominal i tancament per sobre del pit. Les motxilles de “carret” també son molt recomanables. 
2.     Evita carregar molt la motxilla. Sigues selectiu amb allò que portes. Procura deixar allò que no necessitis a la guixeta o a casa.
3.     Segueix les recomanacions anteriors i procura fer un petit descans cada cert temps d’estudi per moure’t una mica, estirar-te i fer algun exercici.


Cal dir, que existeixen alguns mites sobre els perills de les postures dolentes a l’estudiant. És molt improbable que es donin deformacions permanents com conseqüència d’una mala postura. Tot i això, els costums dolents adquirits durant la joventut poden generar problemes de salut crònics durant la vida adulta.

Un altre aspecte a tenir en compte és la dificultat d’adequar les aules a les diferents necessitats dels alumnes ja que, per complir les recomanacions posturals abans descrites, el mobiliari, hauria de ser regulable a les diferents mides de l’alumnat o al menys, hauria d’existir l’opció d’escollir entre diferents mides de taula i cadira.

En definitiva, podríem dir que uns bons hàbits posturals inculcats des de la infantesa són el mitjà ideal per evitar determinats problemes de salut a llarg termini.

No hay comentarios:

Publicar un comentario