Puede realizarnos cualquier consulta en: centreortopedicclot@gmail.com

Puede realizarnos cualquier consulta relacionada con el mundo de la ortopedia y la podología en:
info@ortopediaclot.com o 93 265 18 12
Intentaremos responder lo más rápidamente posible.

sábado, 3 de octubre de 2015

RETALLADES EN LA PRESTACIÓ ORTOPÈDICA. NOU PROJECTE DEL GOVERN ESPANYOL

Seguim amb les retallades, ara els hi toca a les ortopèdies i als seus usuaris. Estem veient com destruir la prestació ortopèdica en tres senzills passos: IMMOBILISME. CANVIS D’ IVA. RETALLADES AL CATALEG.

IMMOBILISME: ELS TEMPS PASSA PERÒ ALGUNES COSES NO CANVIEN (2008-2014)

Des del 2008 el catàleg de prestacions no es tocava, els productes com també els preus finals (IVA inclòs) es mantenien durant aquests 7 anys impertorbables. Aquest fet ja afectava negativament a proveïdors / fabricants, ortopèdies i usuaris, doncs els costos dels productes i també l'IVA anaven augmentant. Però mentre alguns proveïdors / fabricants intentaven mantenir els preus o pujar-los tímidament d’altres optaven per disminuir la qualitat dels seus productes, importar-los de llocs on els costos de producció són més barats o simplement tancaven deixant sense ocupació als seus treballadors. D’altres, pocs, van augmentar preus amb tota normalitat sortint de l’abast de la prestació ortopèdica. A les ortopèdies ens passava una cosa similar, com en tants d’altres sectors durant la crisi hem anat veien com els salaris s’estacaven o com ortoprotesistes es posaven a buscar feina després d’anys de treball i experiència, però se’ns dubte hem vist desolats com la qualitat dels productes i l’atenció al client es veia afectada per les constants ruptures d’estoc dels proveïdors i el tancament d’altres... I l’usuari ha hagut de patir una vegada i un altre els retards, com els productes que li anaven bé desapareixien amb l’empresa o com simplement no podien arribar econòmicament.

IVA: DEL REDUÏT AL NORMALITZAT (2015)

L’1 de gener d’aquest mateix any, molts productes van passar del 10% al 21% d’IVA, com per exemple el calçat per a diabètic, aquell calçat amb sola de PU i sense costures internes, amb gran capacitat i pell tova passava augmentar el seu preu un 11%, sabates que feia anys ja costava passar per la seguretat social ara eren pràcticament deficitaris. Els matalassos antiescares, aquests que eviten les llagues també passaven del 10 al 21%, com si no fos important, bàsic i necessari evitar una úlcera. I així tants d’altres. No cal parlar de l’afectació de l’usuari i dels seus familiars en aquest aspecte, si pots pagar el matalàs bé i sinó, mala sort! Això ens diuen els polítics dirigents quan l’inclouen al 21%.

CATALEG DE PRESTACIONS ORTOPÈDIQUES: LES RETALLADES (2016)

Un catàleg únic a tot l’Estat, però injust, mal plantejat i de retallades com es costum en la Sanitat del segle XXI a Espanya.
Després de 7 anys, el que arriba no és una millora, el govern ha decidit eliminar competències de les comunitats autònomes i fer un catàleg únic per a tot l’Estat Espanyol, cosa que en un principi tampoc hauria de ser pejoratiu, però ho és, sens dubte. A continuació resumint alguns dels problemes que des del sector ja s'han constatat:

  1. Els usuaris hauran de renunciar a la finançament si volen un producte amb majors prestacions. 
  2. Menor preu igual a Menor qualitat. 
  3. El Ministerio de Sanidad seleccionarà les marques que podran ser dispensades, fins ara, només calia complir amb la normativa europea del producte i les característiques indicades pel codi del catàleg prescrit pel metge especialista, ara a més ens diran la marca que cal dispensar i per tant amb l’empresa que haurem de treballar. 
  4. La feina d’adaptació d’ortesis i pròtesis estan mal classificdes i mal valorades. Si per exemple, ja costa trobar ortopèdies que facin bitutors aneu imaginant ara quantes més ho deixaran de fer. 

El dia 5 d'ocutbre s'ha convocat una vaga a nivell estatal de tot el sector. Diguem NO a les retallades, diguem NO a l'exclusió. Lluitem per la nostra Sanitat, pública i digna. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario